Daar is ‘ie dan… De laatste van de reeks prachtige timelapses van Rotterdam: Zomer!

In de herfst van 2015 begon filmmaker Koen Samson met een filmproject van wereldstad Rotterdam. Hij was van plan één timelapse van Rotterdam te maken waarin alle vier de jaargetijden voorbijkwamen. ‘Maar ik was tijdens de herfst zo lekker bezig, dat ik het veel te zonde vond om zo veel materiaal weg te gooien. Toen is het idee ontstaan om per seizoen één film te maken.’ En dat gebeurde. Na de herfst kwam de winter en de lente. En nu is daar dan eindelijk ook de zomer:

De cirkel is rond

Alle seizoenen zijn nu vastgelegd. De zomer is voorbij en het is inmiddels al herfst, het jaargetijde dat als eerste werd vastgelegd. Wat nu? “Wellicht dat er nog een compilatie volgt, of een nieuw project, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.” Hoe dan ook werkt het verslavend volgens Koen. “Ik kan niet meer door de stad lopen zonder in ‘shots’ te denken en als ik een mooie zonsondergang zie zonder dat ik m’n camera bij me heb voel ik me een nietsnut.”

Het project heeft behoorlijk veel energie en tijd gekost. Voor iedere seizoensvideo is hij zo’n 10 volle dagen in de stad geweest om beelden te schieten, vervolgens was hij nog 10 dagen bezig met het verwerken van de beelden en daarna nog eens ruim twee weken monteren en ‘pielen’ met geluid. “Ik zat vaak tot diep in de nacht achter m’n computer. En dat elke keer allemaal voor twee minuten video…” Maar wat voor een video’s! Razendsnelle korte films die je in slechts twee minuten meesleuren naar Rotterdam en je bijna laten denken dat je er zelf rondloopt. Je ruikt nog net niet de geuren van de stad.

De zomer is het fijnst. De herfst het mooist

“Welk seizoen mijn favoriet is? Zelf hou ik het meest van de zomer. Veel en lang buiten zijn, lekker eten, drinken en genieten. Maar visueel gezien is de zomer niet het interessantst om naar te kijken. Wat dat betreft is herfst mijn favoriet. Het licht is dan vaak prachtig. Net als de kleuren.” En daar heeft hij gelijk in. Vooruit, nog één keertje de allereerste video uit deze videoreeks. Omdat we nu zelf volop in dit seizoen zitten:

Meer weten over hoe Koen te werk is gegaan? Hij vertelt het je hier!

Meer Froots